当前位置: 答案解析 > 其他 > 任务型阅读
  • 1. 今年暑假,有五位学生将作为交流生去英国学习,他们想要找合适的寄宿家庭。请仔细阅读下文,并从A至E五个选项中,帮助他们选择最合适的住家。

    A

    Host family: The Browns Nationality(国籍): English

    Address:16 Church Road ( near Reading School)

    Room: Small, with a bathroom

    Price: f220/ month

    B

    Host family: Wang Lin

    Nationality: Chinese

    Address: 48 Queen Road

    Room: Small

    Price: f230/ month

    Other: Good at cooking Chinese food

    C

    Host family: The Kings

    Nationality: English

    Address: 75 Ereigh Road

    Room: Big

    Price: £300/ month

    D

    Host family: Judy

    Nationality: English

    Address: 6 King Road

    Room: Small

    Price: f 120/ month

    Other: A pet

    E

    Host family: The Rays

    Nationality: English

    Address: 10 Shinfield

    Road ( near Central Park)

    Room: Big

    Price; f370/ month

    ⑴________ Chen Jin likes doing sports. He wants to live near a park.

    ⑵________ Meng Ting only likes Chinese food. He hopes his host family can speak a little Chinese.

    ⑶________ Liu Li likes living in a big bedroom cheaper than f350 a month. She doesn't like pets.

    ⑷________ Han Ping loves pets. She would like a bedroom cheaper than £220 a month.

    ⑸________ Liu Jun hopes to live near his school- Reading School. He'd like a bedroom with a bathroom.

举一反三换一批
  • 1. (2017八下·新余月考) 任务型阅读

        Do you want to be happy? ________ They will help you become a happy person.

       ★Be thankful. There are so many things to be thankful for. ________ Thank your parents for preparing meals for you ; thank the school bus driver for driving you home safely and thank the mailman for bringing you your letters every day. By doing this you will feel happy.

       ★ ________ For example, read a good book , listen to your favorite music or spend time with your close friends. Don't spend too much time worrying about the future, such as going to college or getting a good job.

       ★ ________ You may forget about your trouble by joining in some activities like singing, dancing or swimming.★Help others. Many people feel happy after helping others ________ You can help a friend with his or her studies. You can read books for the children in your neighborhood. You can also be a volunteer to help the old or the disabled.

    A.Playing games with friends is always fun.

    B.Spend some time each day thinking about who or what you should be thankful for.

    C.Enjoy the simple pleasures in your daily life.

    D.So if you want to be happy,do something for those who need help.

    E.I don't think making friends is very important.

    F.Try the following tips.

    G.Take part in some activities.

  • 2. (2019八下·德惠月考) 阅读短文,然后根据短文内容简要回答问题。

        Once upon a time, in the forest there lived a baby elephant, who had no friends.

        None of the animals wanted to be his friend because he was too large.

        One day, a wild fire happened in the forest. The animals ran to safer places. The dry trees caught fire and the fire was sure to go all around the forest. The baby elephant ran to the nearest river, collected much water in his trunk (象鼻) and rushed to the burning trees. He sprayed (喷) the water on the fire. Finally, he put out the fire.

        Later, while he was resting after the hard job, all the animals and birds came to him and expressed their thanks for his kind help in time. They were now ready to regard (把……看作) him as their good friend and their hero. They said, "A friend in need is a friend indeed."

        The baby elephant was happy to get so many friends and played games with them. He walked through the forest, carrying several small animals and birds on his back.

    1. (1) Why did the baby elephant have no friends at first?
    2. (2) Where did the wild fire happen?
    3. (3) Who put out the fire in the end?
    4. (4) At last, did all the other animals regard the baby elephant as a good friend?
    5. (5) What can we learn from the story?
  • 3. 根据短文内容填空,每空不超过4个单词。
       Mary didn’t understand such sentences as “You are yellow.” “She has a green thumb( 拇指 ).” “ He has told me a white lie.” And so on. So she went to her English teacher for help.
       Mary : Mrs. Smith, there is a color in each of these sentences. Could you tell me what they mean?
       Mrs. Smith: In English, yellow sometimes means afraid. Blue means sad. A person with a green thumb grows plants well. And a white lie is not a bad one.
       Mary: Would you give me an example for a white lie?
       Mrs. Smith: Certainly. Now I give you some cakes. In fact you don’t like them, but you won’t say so. Instead you say, “No, I’m not hungry.” That is a white lie.
       Mary : Oh, I see. Thank you very much.

    1. (1) Mary did not understand the sentences and asked Mrs. Smith for ________ .

    2. (2) You are blue today means you feel ________ .

    3. (3) I don’t have a ________ , so all my plants are dead.

    4. (4) My friend didn’t want me to know the fact of the accident. He told me ________ .

    5. (5) This passage is about ________  and their meanings.

  • 4. (2019八下·密山期末) 根据短文内容,从A-F中选出每个段落的最佳标题填入序号前面。

    A. Exchange houses

    B. Send some photos

    C. Be friendly to the locals

    D. Give Chinese presents

    E. Take a photo album with you

    F. Share something special about China

        International travelers, whether traveling for business or pleasure, will find themselves alone from time to time. Here are a few ways to meet new people and perhaps even get new travel chances.

    ________⑴Be polite and friendly. Remember to put yourself in social situations. Restaurants, shops and parks are all great places to meet people. If you want to make local friends in a country, stay near the places the locals often visit.

    ________⑵Keep a small photo album in your bag when you travel. Photos of family, friends and pets will help your new friends learn more about you. They will share their similar experiences with you, and it will help you learn more about your new friends.

    ________⑶Can you help your new friends improve their Chinese? Can you cook a traditional Chinese meal? By sharing your experiences, you can have a close relationship with your new friends that they won't soon forget.

    ________⑷Many foreigners love Chinese goods but have to pay a lot when buying them in homeland, so you'd better prepare some gifts such as silks, tea and china (瓷器). They are always popular.

    ________⑸If you and your new friends get along well, you can give them your information and plan to live in each other's house for your next trip. Then you can visit their countries and stay in their houses while they stay in yours. In this way you will improve your friendship and live like a local abroad, but pay less for traveling.

  • 5. (2016八上·滨江期中) 阅读短文,从所给的选项中找出与前四个题相对应的选项,然后完成最后一题。

        Once the colors of the world argued. All thought that they were the best and most important.

        Green said, "Clearly I am the most important. I am the sign of life and hope. I'm the color of grass, trees and leaves. Without me, all animals would die."

        Yellow laughed, "You are all so serious. I bring happiness and warmth into the world. Every time people look at a yellow sunflower, they start to smile. Without me there would be no fun."

        Orange shouted, "I am the color of health and strength. I have the most important vitamins. Think of carrots, vegetables and oranges. When I appear in the sky, everyone is shocked at my beauty and nobody gives another thought to any of you."

        Red couldn't stand it any longer. "I am the color of danger and bravery. I bring fire into the blood."

        Their voices became louder and louder. The thunder got angry and the rain started to pour. When they became calm, the rain said, "You foolish colors. Don't you know that each of you is special? If you don't agree, just follow me." They did as the rain told them and together made the most beautiful rainbow.

    1. (1) 颜色配对。

      ①Green ________      ②Yellow ________         ③Orange ________      ④Red ________

      A. brings happiness and warmth into the world.

      B. is the sign of life and hope

      C. is the color of danger and bravery.

      D. is the color of health and strength.

    2. (2) Which of the following is the best title of the passage?

      A . All the Colors are Foolish B . Getting United is Important C .   Every Color is Beautiful D . All the Colors are Excellent

相关视频